09-04-09

De Gentse Weerkring nodigt uit

Volkssterrenwacht Armand Pien (Gent)

Zaterdag 18 april om 19 uur

De Gentse Weerkring presenteert:

Van het strand naar de Zuidpool!

Een weerkundige gespreksavond brengt ons van de Vlaamse kust naar Antarctica:

19 uur:
Welkomstwoordje door Joachim Castelain, secretaris van de Gentse Weerkring

19.10 uur: “Maar aan zee schijnt de zon! Toch?”

Marien meteoroloog bij het Oceanografisch Meteorologisch Station (OMS) in Oostende en tevens voorzitter van de Gentse Weerkring Gert Coone licht toe waarom het weer aan onze kust soms drastisch anders is dan in het binnenland, maar daarom niet altijd beter.

19.40 uur: “Zwoel weer, gevolgd door onweer”

Fotografiedocent, gepassioneerd stormchaser en tevens huisfotograaf van de Gentse Weerkring Peter Vancoillie (aka SuperPete) brengt een nieuwe selectie uit zijn schitterende collectie (on)weerfoto’s.

20.30 uur: pauze
met de mogelijkheid tot het nuttigen van een streekbiertje (of frisdrank)

21.00 uur: “Vlaamse weerman op Antarctica”

Meteoroloog Marc De Keyser brengt jaarlijks drie maanden door op Patriot Hills, dé uitvalsbasis op Antarctica voor al wie op expeditie trekt naar de geografische Zuidpool of naar Mount Vinson. Hij maakt er weersverwachtingen voor de crew van gigantische bevoorradingsvliegtuigen, voor piloten van kleine expeditie-vliegtuigjes en voor avonturiers van allerlei slag. Tussendoor zegeviert hij er in ijzige marathons en ultra-lopen. Hij vertelt zijn verhaal, doorspekt met pittige anekdotes en geïllustreerd met indrukwekkende foto’s en filmpjes.


Gratis toegang.

De Gentse Weerkring dankt de Volkssterrenwacht Armand Pien voor de bereidwillige medewerking.

Adres: Volkssterrenwacht Armand Pien, Gezusters Lovelingstraat (zijkant van het universiteitsgebouw aan de Rozier), Gent.

09:51 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: gentse weerkring |  Facebook |

Commentaren

Vree spijtig da 'k nie kon komen ;). Hallo,

Nog altijd spijt dat ik die bewuste zaterdag niet ben kunnen komen maar ik had het toch niet gehaald (was om 17u nog in Hasselt, tenzij ik met de vlam in de pijp tot Gent was gereden). Maar de volgende keer ga ik er proberen bij te zijn (als die meteoroloog nog eens komt vertellen over Antartica) ;). Zo erg dat ik dat gemist heb. Alles goed op uw werk en thuis?

Groeten uit Genk,
Katya

Gepost door: Katya Van Autgaerden | 03-05-09

Geen probleem! Dag Katya,

't Is een interessante avond geworden. Maar wees gerust, we zullen er nog wel eentje organiseren, volgende winter waarschijnlijk.

Thuis en op het werk alles in orde!

Groetjes,

Gert

Gepost door: Gert | 07-05-09

De commentaren zijn gesloten.