17-12-07

Informatieve bijeenkomst Gentse Weerkring

Op zaterdag 22 december 2007 om 19 uur bent u van harte welkom op een gespreksavond georganiseerd door de Gentse Weerkring. De avond vindt plaats in de Volkssterrenwacht Armand Pien.

We konden twee interessante gastsprekers strikken voor deze informatieve bijeenkomst. Dr. Wouter Lefebvre is klimatoloog aan de universiteit van Louvain-la-Neuve. Hij heeft het over de "Oorzaken en gevolgen van de actuele klimaatsverandering". Daarna is het de beurt aan stormjager Peter Vancoillie (klik hier voor zijn site). Hij toont zijn spectaculairste (on)weersfoto's en voorziet ze van pittige commentaar. Ondergetekende zal zijn licht laten schijnen over de werking en beperkingen van weermodellen, onder de veelzeggende titel "Waarom de weerman soms de mist ingaat".

Dankzij de bereidwillige medewerking van de Volkssterrenwacht Armand Pien en de gastsprekers, is de toegang voor deze informatieve bijeenkomst gratis. Iedereen is van harte welkom. 

Het officiële adres van de Volkssterrenwacht is aan de Rozier in Gent, maar de eigenlijke toegang bevindt zich in de Gezusters Lovelingstraat, niet ver van het Sint-Pietersplein. Het zaaltje bevindt zich op de derde verdieping. Zie ook dit plannetje:

 rozier

15:40 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gentse weerkring |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.