24-09-07

Een dagje uit in La Louvière

Gisteren (zondag) was zonnig en met 21,9° de warmste dag van september tot nu toe. Dat was niet de bedoeling. Eigenlijk had het moeten sneeuwen. Nu ja, deze tijd van het jaar ligt dat natuurlijk niet echt voor de hand. Heel hard regenen dan maar. Dat was ook een oplossing geweest.
Ik verklaar mij nader. Gisteren stond met de match tegen La Louvière de verste uitwedstrijd van het voetbalseizoen op het programma. Niet vanzelfsprekend, als je de zondagochtend vroeg al moet spelen. Als er dan toch een algemene afgelasting moet zijn van een speeldag, dan hoopt iedereen binnen de club wel een beetje dat het precies op de dag is dat de uitwedstrijd in het verre Henegouwen voorzien is. Dat scheelt toch al snel een tocht van 260 kilometer én een paar uurtjes extra uitslapen op zondag. Vorig jaar is het netjes gelukt. Toen had het zo veel geregend, dat de Belgische Voetbalbond besloot tot een algemene afgelasting van de nationale jeugdwedstrijden precies op de dag van de uitmatch tegen La Louvière. Dat was ergens in januari. Dan liggen de kansen op sneeuw ook iets hoger dan half september. De kalendermaker had daar wel eens rekening mee mogen houden, maar kalenders maken in tweede nationale schijnt dit voetbalseizoen niet echt goed te lukken.
Maar ach, we moeten daar eerlijk in zijn. Het was gisteren een prima voetbalweertje en het was goed toeven in de zon, zo langs de zijlijn. En eenmaal de jongens wakker waren geworden na de lange busreis (een proces dat toch een volle wedstrijdhelft tijd nodig had), begonnen ze ook nog goed te voetballen en konden ze nipt de overwinning mee naar Deinze nemen. Maar daarover leest u in het wedstrijdverslag (klik hier). Al bij al toch een geslaagd dagje uit in een zonnig La Louvière.

Update 25/09: link naar wedstrijdverslag toegevoegd.

12:30 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kmsk deinze |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.