28-06-07

Laaglandië verbiedt bovenstuk bikini

Stukje uit de Gentse Courant van 28 juni 2012:

Laaglandië verbiedt bovenstuk bikini

De regering van Laaglandië, een welvarende archipel in de Stille Oceaan, verbiedt voortaan het dragen van het bovenstuk van de bikini. "Het is een typisch symbool voor de onderdrukking van de vrouw", aldus eerste minister Ief Deferme. Het zijn vooral vrouwen van immigranten uit West-Europa die het bovenstuk van de bikini dragen. "West-Europese mannen lopen aan onze stranden rond in bloot bovenlichaam, terwijl hun vrouwen meestal bovenstukjes moeten dragen, omdat hun West-Europese waarden en normen dat voorschrijven. Dit is een fundamentele vorm van ongelijkheid die wij hier in Laaglandië niet kunnen dulden. Daarom verbieden wij voortaan het dragen van het bovenstuk in het openbaar."

Filibert Desomer van het Laaglandisch Belang reageert verheugd: "Eindelijk geeft Deferme blijk van gezond verstand. Ik voelde mij op den duur een vreemdeling in mijn eigen land, met al die bovenstukjes op het strand. Autochtone Laaglandiërs voelen zich bedreigd als ze aan de strandbar worden bediend door een autochtoon met een bovenstukje aan. Het verbod is een goede zaak".

De allochtoonse gemeenschap begrijpt het niet. "Er zullen best wel West-Europese mannen zijn die hun vrouw verplichten om een bovenstukje te dragen. Maar in mijn geval is het mijn eigen keuze", verduidelijkt Mirjam, een allochtoonse van Nederlandse afkomst. "Voor jullie is het misschien een ongebruikelijk stukje textiel, maar ik voel mij gewoon niet comfortabel als ik zonder buiten kom."

In de gesloten opvangcentra voor asielzoekers op Laaglandië is het dragen van bovenstukjes wel nog toegelaten. Laaglandië voert sinds kort een streng asielbeleid. "Het moet maar eens gedaan zijn met al die ecologische vluchtelingen uit West-Europa. Ja, hun klimaat warmt angstwekkend op, maar dat betekent nog niet dat ze hier moeten komen profiteren van onze koele zeewind. Laaglandië is het Beloofde Land niet", aldus de eerste minister.  Eerder gaven ook al de Scandinavische landen te kennen dat ze hun grenzen onverbiddelijk sluiten voor meteorologische vluchtelingen uit West-Europa, die aan de hitte proberen te ontsnappen. "Scandinavië is vol. Onze steden zijn overbevolkt en de kwetsbare natuur kan die extra druk niet aan", zo luidt het.

13:00 Gepost door Gert in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: onzin |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.